Kesäkirje 2023

Hyvä Pro Sophien jäsen

Kesää kohti on tänä keväänä hiivitty hitaasti ja arvokkaasti – kylmiä pakkasöitä riittää vielä toukokuullekin. Luonto heräilee pikkuhiljaa, silmut muuttuvat lehdiksi ja sinivuokotkin punnertavat maasta kauniina ja loistokkaina.

Pro Sophien kevät on kulunut energisesti ja innolla. Alkuvuodesta saimme kuulla YouTubesta Asta Raamin esityksen intuitiosta, ja Elisabeth Lahti puolestaan kertoi meille lempeästä sisusta. Esitykset olivat kaikkien Suomen sairaalaopetusyksiköiden ja yhdistyksemme jäsenten saavutettavissa muutaman viikon ajan. Toivottavasti ehdit katsoa ja nauttia.

Maaliskuussa oli vuosikokouksemme Sophie Mannerheimin koululla. Hallituksen uudeksi jäseneksi toivotettiin tervetulleeksi Helena Åhman, joka ryhtyi hoitamaan kulttuurivastaavan tehtävää. Varapuheenjohtajana ja taidevastaavana toimii Topi Ruotsalainen. Yhdistyksen sihteerinä ahkeroi Piia Ruutu, rahastonhoitajana Anna-Kaisa Kolu ja jäsenvastaavana Pirjo Moilanen, joka lähettelee Teille postit ja välittää viestinne hallitukselle osoitteessa prosophie@prosophie.fi. Perustajajäsenemme Roger Lindquist jätti ansiokkaan hallitustaipaleensa, mutta lupasi toimia edelleen ”nettimestarina” ja huolehtia www.prosophie.fi sivujen toiminnasta ja tietoliikenneasioista.

Koulun anomuksesta hallitus on päättänyt, että yhdistys hoitaa oppilaiden toukokuisen kevätretken kuljetuskustannukset sekä myöntää 10 stipendiä oppilaille kevätjuhlan yhteydessä lauantaina 3.6. Jos haluat tulla kanssani jakamaan stipendit ja nauttimaan koskettavan hienoista juhlista, laita ystävällisesti postia yhdistyksen osoitteeseen tai soita minulle numeroon 050-5677541.

Yhdistyksen lukukummitoiminta alkoi syksyllä 2022. Nyt keväällä kummimme Pirjo-Riitta Antvuori, Nanny Granfelt ja Riitta Keino ovat käyneet kerran kuukaudessa Sophien koululla lukemassa ja luetuttamassa lapsia ja nuoria. Koulun oppilaat ja aikuiset ovat ottaneet toiminnan omakseen ja toiminta jatkuu. Lukukummit kertovat, että kohtaamiset ovat tärkeitä, merkityksellistä ja taatusti antavat enemmän kuin ottavat. Kummit ja hallitus kiittävät rehtori Anna-Kaisa Lindquistia ja apulaisrehtori Pia Paakkaria sekä koulun koko yhteisöllisen lämmintä henkilökuntaa saumattoman mukavasta yhteistyöstä tässäkin toiminnassa. Jos olet kiinnostunut lukukummihommista, ota yhteys yhdistyksen sähköpostilla tai soita minulle.

Syksyllä kohtaamme perinteisesti teatteri Avoimissa Ovissa lokakuun 26. päivänä klo 17.00. Varaa päivä kalenteriisi ja kutsu ystäväsikin mukaan. Hallituksessa olemme jo hahmotelleet ohjelmaa ja lupaamme, että se on mielenkiintoinen – taiteesta on kysymys.

Tuemme oppilaiden taide- ja taitopainotteisia tapahtumia esim. taiteilijavierailujen muodossa. Oheisessa kuvassa on seinätaulu, jonka oppilaat ovat luoneet yhdessä kuvataiteilija Topi Ruotsalaisen ja erityisopettaja Riikka Vuorenmaan kanssa. Monenlaisia elämys- ja oppimisprojekteja haluamme mahdollistaa – oppilailta saamme syksyllä jälleen fiksuja toiveita, mitä he haluavat luoda ja kokea.

Avustamme myös valtakunnallisten sairaalaopetuspäivien toteutumisessa sekä Sophie Mannerheimin koulun henkilökunnan mahdollisimman monen jäsenen tilaisuutta osallistua marraskuussa Jyväskylän sairaalopetuspäiville, joissa on tarjolla erityisalan tietoa ja koulutusta sekä vuorovaikutusta kollegoiden  ja asiantuntijoiden kanssa.

Yhdistyksen jäsenmaksutuotot mahdollistavat suuren osan toiminnastamme. Lisäksi olemme saaneet lahjoituksia ja monet esiintyjämme ovat lahjoittaneet osaamisensa sairaalaopetusväelle, oppilaille ja yhdistyksemme tapahtumille. Siitä kiitos! Hallituksessa lupaamme, että käytämme erittäin huolellisesti varat Sophie Mannerheimin koulun ja valtakunnallisen sairaalaopetuksen tukemiseen.

Hyvä Pro Sophien jäsen, kiitos, kun olet mukana. Olemme tukena lapsille ja nuorille, jotka ansaitsevat hyvän tulevaisuuden. Sairaus on joskus hidaste – ei este! Oppilaiden kanssa työskentelevät ammattilaiset tarvitsevat myös apuaikuisia, jotka tukevat heitä erityisosaamista ja -ymmärrystä vaativassa työssä.

Oikein hyvää loppukevättä ja suloista suvea.

Sirpa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *