Pro Sophien perinteinen teatteri Avoimien Ovien jäsenilta 26.10.2023

Teatteri Avoimet Ovet torstaina 26.10.2023 kello 17.15–20.00, Erottajankatu 5, Helsinki. Ilmoittautumiset prosophie@prosophie.fi tai jäsenvastaava Pirjo Moilanen puh 040 575 1281

Taide ja luovuus näkyväksi – kohtaamisia kuvan takana

17.15 Tervetuloa, puheenjohtaja Sirpa Lautjärvi
17.30 Musiikkiesitys, Kruununhaan yläasteen koulun oppilaat
17.45 Koulun kuulumiset rehtori Anna-Kaisa Lindquist
18.00 Taiteilija-valmentaja Katriina Haikala
18.40–19.10 Vuorovaikutustauko
19.10 Valokuvaaja Ville Juurikkala, haastattelijana Helena Åhman
19.50 Päätössanat

Tilaisuuden juontaa Topi Ruotsalainen

Tule ja tuo ystäväsikin!
Lämpimästi tervetuloa
Yhdistyksen hallitus: Sirpa, Topi, Piia, Helena, Pirjo ja Anna-Kaisa

Tervetuloa!

Esiintyjät

Katriina Haikala (s. 1977) on monialainen taiteilija-valmentaja, jolla on 17 vuoden ura taiteen, valmentamisen ja näiden kahden risteyksessä. Haikala on koko uransa ajan yhdistänyt taiteellisen toimintansa saumattomasti yhteiskunnallisiin teemoihin hyödyntäen taiteen voimaa muutoksen herättämiseen ja saanut näin aikaan merkittävää vaikuttavuutta sekä yksilö- että yhteiskuntatasolla. Hänen lähestymistapansa ei ole vain valloittanut yleisöä, vaan se on kiinnittänyt myös kansainvälisen median huomion ja nostanut hänen työnsä globaalille näyttämölle. Haikalan taiteellinen työ onkin huomioitu laajasti sekä kotimaisessa että ulkomaisissa medioissa Helsingin Sanomista Huffington Postiin. Vuonna 2016 Olivia-lehti valitsi Haikalan 15 inspiroivan suomalaisen naisen joukkoon. Haikala on esiintynyt myös ”Women Who You Should Now” -sivustolla.

Katriina Haikala on toiminut opettajana Aalto yliopistossa ja useissa ammattikorkeakouluissa vuodesta 2009 lähtien. Haikala on suorittanut sekä taidepedagogiset opinnot Aaltoyliopistossa, että Kuvataieen maisterin opinnot Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Tämän lisäksi hän on myös henkilövalmentaja, fasilitaattori ja Systeeminen Team Coach®.
Kuva: Alex Merveroux 2023

Ville Juurikkala on taiteilija, valokuvaaja, musiikkivideo-ohjaaja ja puhuja. Hänet tunnetaan parhaiten rock-valokuvaajana, jolla on pitkä yhteistyö muun muassa HIMin, Nightwishin, Apocalyptican kanssa. Muita Juurikkalan kuvaamia merkkihenkilöitä ovat esimerkiksi Mika Häkkinen, Andrea Bocelli, Aerosmithin Steven Tyler, Guns’N’Rosesin Slash ja Ban Ki-moon. Ville kuvaa itseään myös henkiseksi kulkuriksi. Tilaisuudessa katsomme Villen ottamia valokuvia ja keskustelemme kohtaamisista kuvien takana, valokuvien merkityksestä ja Villen omasta tarinasta ja opeista.